Ако трябва да ограничите достъпа на клиент до неговото дело, можете по всяко време да изключите опцията през административния панел.
Следвайте следните стъпки:
Влезте в модул „Дела“.
Отворете съответното дело от списъка, за да го редактирате.
В лявата страна виждате меню „Клиентски портал“
Изключете бутона за превключване (от син трябва да стане сив).
След изключването клиентът вече няма да може да вижда актуализации по делото чрез своя портал. Делото ще остане напълно достъпен за вашия екип.